Drank

Vroeger kreeg je alleen op verjaardagen of andere feesten een drankje aangeboden. De mannen jenever of bier, de vrouwen een sherry, vermoutje of een rode bessen. Met de gestegen welvaart wordt er in alle lagen van de bevolking meer gedronken en op meer momenten. Er is altijd wel een excuus te bedenken. Er komt bezoek, of je bent juist alleen. Je hebt een opkikkertje nodig na een zware werkdag, een biertje omdat het zo warm is, of een borreltje om beter te kunnen slapen. De uitgaven voor aspirine of pijnstillers stijgen mee, want de volgende dag heb je die nog wel is nodig. Toch is het ook hier mogelijk om de keren dat je drinkt of het aantal drankjes dat je drinkt te beperken.

Alcohol in bier is het voordeligst

Wat rekenwerk leert dat je bij het drinken van een eenvoudig biertje meer alcohol voor je geld krijgt dan bij jenever. Omgerekend betaal je voor een flesje van de goedkopere merken bier ongeveer 17 euro per liter zuivere alcohol, voor jenever komt dat neer op 26 euro en voor sherry 21 euro. Sommige Belgische bieren uit een flesje spannen de kroon. Die komen op zo’n 50 euro per liter. Als het je om het effect van alcohol gaat en je wilt voordelig uit zijn, dan moet je die dus niet kopen.

Op is op

Koop alleen voor het weekend een bepaalde hoeveelheid drank en drink de dagen dat het op is water, thee, koffie en sap.

Koop nooit blikjes

Blikjes zijn in verhouding erg duur en aluminium blikjes zijn ook nog erg slecht voor het milieu.

Wissel gewone drankjes en feestdrankjes af

Onder het motto ‘het is niet alle dagen feest’ kun je door de week iets gewoons en in het weekend of op een verjaardag iets duurders drinken. Of bespaar door net als de Fransen ’s zomers water bij de wijn te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>