Kleding en schoenen

In deze tijd van overvloed is het heel gemakkelijk om op kleding te besparen, juist omdat er zoveel nauwelijks gedragen kleding door anderen wordt weggedaan.
Met schoenen is het wat moeilijker, die worden minder aangeboden en je hebt er niks aan als ze je niet passen. Toch is ook hier te besparen: misschien leer je zelf nieuwe hakken op je schoenen te zetten ? Of verf je de schoenen uit de uitverkoop in de gewenste kleur? Schoenen bewaren kan ook, na een aantal jaren zijn ze opeens weer in de mode.

Ga eens winkelen in je eigen kast

Kijk op een andere manier naar kleding die je al een hele tijd niet gedragen hebt. Kun je iets vermaken, of is er een nieuwe combinatie mogelijk ? Kun je een aantal kledingstukken in een bijzondere kleur verven?

Ga eens winkelen in andermans kast

Kijk eens bij je moeder, dochter, vriendin of vriend in de klerenkast en gun deze persoon hetzelfde voorrecht in jouw kast. Grote kans dat je iets leuks vindt dat je een tijdje kunt lenen of kunt ruilen met iets waar je zelf op uitgekeken bent.

Huur speciale kleding of kijk in advertentiebladen

Een trouwjurk, een smoking, een avondjurk kun je in speciale zaken huren. Kijk ook op internet, advertentiebladen, in de krant, of op het prikbord bij de supermarkt.

Koop een voorraad dezelfde sokken, kousen of panty’s

Omdat bijna iedereen het verschijnsel kent van die ene weggeraakte sok, is het aan te beven direct een aantal paren van dezelfde sokken te kopen. Dan kun je ze toch allemaal opdragen. Als je een ladder in je kous of panty hebt doe je hetzelfde; bij de panty knip je het kapotte been, vlak onder het broekje, eraf en je wacht totdat je nog zo’n halve panty hebt. Twee halve maakt weer een hele. Voorkom ladders door je panty’s aan te trekken met handschoenen aan. Zodat je een gaatje of een beginnende ladder opmerkt zet je deze vast met een heel dun draadje of met nagellak. Als je een lange broek draagt, dan zie je toch alleen het hele kleine stukje van de voet en de enkel. Op deze manier gerepareerde panty’s kunnen nog maanden mee.

Kijk eens op een andere afdeling

Het kan zin hebben om als volwassene kleding voor jezelf te kopen op een kinderafdeling of als vrouw op een mannenafdeling.

Laat schoenen repareren, of doe het zelf

Schoenreparaties verlegen het leven van je schoenen aanmerkelijk, naast regelmatig poetsen, wat goed is voor het leer. Een tip: poets ook de onderkant van de leren zolen, met een restje kleurloze schoensmeer of ledervet, dan gaan de zolen langer mee. Voor de heel handige mensen zijn er setjes met lijm, spijkertjes en zoolplaat te koop, waar je zelf hakken en zolen uit kunt knippen of snijden. Je hoeft dan niet naar een dure schoenmaker en je kunt jezelf redden als je in het weekend of s’avond je hak verliest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>