Telefoon

De telefoon en mobiele telefoon zijn geweldige uitvindingen die we niet graag willen missen. Naast andere voordelen kunnen we ons onnodige ritten per auto en fiets besparen als we eerst even bellen naar een winkel of ze een bepaald artikel verkopen. Bij een grote aanschaf is het aan te bevelen eerst een aantal zaken te bellen om de prijzen te vergelijken. Zelfs als je je keus hebt gemaakt en je precies weet wat je wilt, is het aan te raden bij verschillende zaken telefonisch naar verkoopprijs van het product te vragen. Het kan behoorlijk verschillen. Die paar euro telefoonkosten heb je er zo uit.
Toch hoor je veel klachten over hoge telefoonrekeningen, zeker nu de mobiele telefoon op grote schaal gebruikt wordt. Bestudeer je vorige afrekeningen eens goed en ga na hoe je die kosten kunt terugbrengen.

Bel hoofdzakelijk tijdens de goedkope tijden

’s Avonds na 19.00 uur tot ’s ochtends 8.00 uur bel je voor de helft van de kosten op de vaste telefoon. Dit goedkope tarief is ook geldig in het weekend, dus de gehele zaterdag en de gehele zondag. Voor in het telefoonboek staan de tarieven. Lees ze nog eens na. Plak een sticker op de telefoon met deze tijden. Bij mobiele telefoons verschillen de tarieven en periodes omdat er verschillende providers zijn. Dit is allemaal goed uit te zoeken via internet, waar verschillende prijsvergelijkingssites te vinden zijn.

Ga anders met je antwoordapparaat of voicemail om

Als je weg bent en gebruik maakt van een antwoordapparaat of voicemail, dan ben jij degene op wiens kosten de gesprekken gevoerd worden, als je terug belt. Je kunt ook doorgeven dat je op een bepaalde tijd wel bereikbaar bent en gebeld kunt worden, in plaats van de ander een boodschap te laten inspreken.

Bel zo weinig mogelijk informatienummers

Even de tijd bellen? Wat voor weer is het morgen? Wat is het telefoonnummer van mevrouw Jansen in Amsterdam? Met een klein beetje meer moeite kijk je gewoon op de klok, luister je naar het weerbericht op de radio, kijk je in een online telefoonboek.

Blokkeer bepaalde groepen nummer

Allerlei betaalde informatienummers (0900, 0906, 0909) kan je allemaal of afzonderlijk laten blokkeren. Dat voorkomt onaangename verrassingen. De gratis 0800-servicenummers kan je dan gewoon blijven bellen.

Laat de telefoon alleen overgaan

Om telefoonkosten te besparen kan je een aantal keren de telefoon laten overgaan. Kinderen die vaak van een station gehaald moeten worden, laten volgens afspraak 1 of 2 keer de telefoon de telefoon overgaan en leggen dan weer neer. Hun moeder of vader weet dan dat ze op weg kan gaan.

Een telefoonkaart wordt nogal eens vergeten

Als je met een telefoonkaart belt in een cel, moet je extra goed opletten. Bij de oude munttelefoon wat je gewend direct na het gesprek de cel te verlaten. Veel bellers laten daarom hun nog geldige kaart in het toestel zitten. Pech, als je net een kaar van 5 euro hebt gekocht. Als je gemakkelijk kaarten kunt kwijtraken, dan kun je ze ook gemakkelijk vinden. Kijk dus altijd even in zo’n cel of er niet een kaar in de gleuf is achtergebleven. Om te zien of hij geldig is bel je een niet bestaand nummer en je ziet op het schermpje hoeveel er nog op staat.

Voor een goedkoop iPhone 6 abonnement kunt u terecht op iPhone6abonnementen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>