Vervoer

De uitgaven van vervoer kunnen sterk verminderd worden als je op de 1 of andere manier afstand kunt doen van je eigen auto. Als je toch een auto nodig hebt, kun je die beter huren. Dat kan tegenwoordig vrij gemakkelijk en goedkoop. Of je kunt een auto delen, of gaan carpoolen.
Maar ook fietsers kunnen hun kosten beperken, door op hun werk een fietsvergoeding te vragen, hun fiets goed te onderhouden, een extra fietsslot te nemen en de fiets zoveel mogelijk binnen te zetten.
Ga eens lopen of fietsen in plaats van met de bus of de tram.

Auto delen

Er komen in steeds meer plaatsen initiatieven van mensen die samen een auto hebben en dat allemaal netjes per contract geregeld hebben. Ook wordt autohuren steeds makkelijker, ook voor zeer korte perioden. Als je je auto niet weg kunt doen, dan is het te overwegen dichterbij het werk te gaan wonen, iets schriftelijk, per fax, per e-mail, of telefonisch te regelen in plaats van in de auto te springen. Werk zoveel mogelijk thuis. Ritten zoveel mogelijk combineren is ook slim. Korte ritjes van minder dan 5 kilometer moeten zoveel mogelijk vermeden worden, want die kosten in verhouding extra veel brandstof. Daarvoor in de plaats is lopen en fietsen over het algemeen ook sneller, omdat er geen parkeerplaats gezocht hoeft te worden.

Neem 2 of meer 65+ abonnementen

65 Plussers kunnen reiskosten besparen door meerdere abonnementen te nemen. Per abonnement heb je recht op een bepaald aantal dagen vrij reizen. Als je vaak een lange reis moeten maken, zijn meer abonnementen voordeliger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>