Verzekeringen

Kijk al je verzekeringen eens kritisch door. Zijn ze nog wel nodig? Misschien is de situatie inmiddels volkomen veranderd en vergat je het door te geven? Kijk ook of je niet per ongeluk iets dubbel verzekerd hebt. Of betaal je al jaren te veel voor een verouderde polis? Regelmatig wordt een te hoge premie betaald voor kostbaarhedenverzekeringen. Men blijft doorbetalen voor spullen die men niet eens meer heeft.

Spaargeld maakt sommige verzekeringen overbodig

Als je voldoende spaargeld hebt kun je je eigen verzekeraar worden. Je moet wel beslissen welke risico’s je kunt en wilt dragen. Te denken valt aan zaken waarvoor het maximale risico kleiner is dan de omvang van je spaargeld. Als je meer dan 5.000 euro hebt, hoef je geen begrafenisverzekering te nemen. Ook van een glasverzekering is het de vraag of hij echt zinvol is.

Cadeautjes

Dit is een uitgave post waar bijna iedereen op kan besparen. Voor een etentje, een verjaardag, een bruiloft, een pasgeboren baby, telkens kopen we een fles wijn, een bos bloemen, of een kleinigheidje. Al deze kleinigheidjes bij elkaar kosten een vermogen. Als je even je best doet bedenk je zelf passende alternatieven.

Maak een cadeautjes-la, -plank of –kist

Ga een voorraad aanleggen van cadeautjes die je ergens voordelig op de kop tikt. Boeken bij De Slegte, spullen van een rommelmarkt, cadeautjes die je zelf kreeg en niet leuk vindt. Dit spaart geld en tijd, want je hoeft niet steeds naar de winkel te rennen.

Maak zelf cadeautjes

Maak zelf kruidenazijn, potten jam met een leuk etiket, bak een cake, appeltaart, koekjes of kweek planten van stekjes.

Geef tijd

Maak van stevig papier of karton een speciaal ontwerp voor een strippenkaart met daarop: goed voor 3 keer een pan soep, 5 keer babysitten, 3 massages, 2 uur strijken.

Verzamel cadeaupapier en linten

Bij een cadeau gaat het om het gebaar, niet om hoeveel het heeft gekost. De verpakking is belangrijk, dus maak er iets van dat leuk is om te zien. Gekreukt papier kun je even strijken, linten en strikken die je bewaarde van andere cadeaus maken het helemaal af. Bevestig eventueel een enkele bloem uit je tuin op het pakje.

Geef een boek met foto’s. gedichten en herinneringen

Voor mensen die alles al hebben en/of oudere mensen is zo’n boek bijzonder geschikt. Iedereen levert een pagina in van een handig formaat. Op die manier ontstaat een persoonlijk, onvervangbaar cadeau voor het gouden bruidspaar, vader die 80 jaar wordt of iemand die afscheid neemt van zijn werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>