Medische kosten

Onder deze categorie vallen de kosten voor de huisarts, de tandarts, de specialist en de fysiotherapeut, voor zover ze niet door de verzekering worden gedekt. Daarnaast de premies die voor deze verzekeringen betaald moeten worden. En alle medicijnen, verbandmiddelen en voedingssupplementen die bij de apotheek of drogist worden gekocht, zoals aspirine, slaappillen, zalf, vitamines, verband, pleisters en voorbehoedsmiddelen.

Leef gezond

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg dat je je conditie op peil houdt door gezonde voeding, voldoende beweging, goede nachtrust en ontspanning. Voorkom stress. Luister naar je lichaam. Ga als je een verkoudheid voelt opkomen liever een keer vroeg naar bed, dan dat je de signalen die je lichaam je geeft negeert.

Eet gezond en gevarieerd

In principe is het zo dat je geen voedingssupplementen zoals vitaminepreparaten en kalktabletten nodig hebt als je gezond en verantwoord eet. Vitamine C zit in fruit en verse groenten, vitamine B in vlees, bruine rijst, volkorenbrood en zilvervliesrijst, en kalktabletten hoef je niet te kopen als je voldoende zuivelproducten gebruikt.

Slik eens geen aspirine of paracetemol

Bij hoofdpijn is het soms al voldoende als je een wandeling gaat maken of even in een donkere kamer gaat liggen. Een lekkere massage van nek, schouders of voeten doet ook wonderen, net zoals een warme douche.

Stop met roken

Ongeveer 32 procent van alle inwoners van Nederland rookt gemiddeld 16 sigaretten per dag. Reken uit hoeveel je zelf per dag, per week, per jaar uitgeeft aan sigaretten en/of shag. Vermenigvuldig dit met het aantal jaren dat je vermoedelijk nog te leven hebt. Voor een fractie van dat bedrag, volg je een cursus stoppen met roken. Je portemonnee, je gezondheid en die van de mensen in je naaste omgeving zullen hier profijt van hebben. Er zijn ook levensverzekeringen die een korting geven op de premie wanneer de verzekerde niet rookt.

Let op de aanbiedingen bij het kopen van een bril

Brillenzaken hebben vaak aanbiedingen die heel aantrekkelijk zijn. Ze geven je bij de aanschaf van een bril een gratis geslepen zonnebril cadeau, een tweede bril, of tijdelijk 50 procent korting op alle monturen. Bel van tevoren naar verschillende zaken en vraag wat ze op het moment in de aanbieding hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>