Abonnementen en lidmaatschappen

Kijk kritisch naar de abonnementen op dagbladen, weekbladen, damesbladen, vaktijdschriften en tv-programmabladen. Lees je ze echt of belanden ze op een stapel en komen ze vervolgens na een aantal weken bij het oud papier terecht? Zodat je bij jezelf denkt: ik moet dat ook nog lezen en je begint hard te zuchten, dan is het hoog tijd het betreffende abonnement op te zeggen. Soms krijg je een blad van een organisatie die je financieel steunt, maar dat je niet wilt lezen. Maak dan alleen het bedrag van de donatie over en zeg geen prijs te stellen op ontvangst van het blad. Besparen op lidmaatschappen is soms ook mogelijk.

Bespaar op kranten en tijdschriften

Ga naar de leeszaal van de Openbare Bibliotheek. De leeszalen zijn gratis, dus ook als je geen lid bent, toegankelijk. Er zijn vaak aparte ruimten, los van de uitlening van boeken, waar dag- en weekbladen en andere tijdschriften in grote hoeveelheden voor je klaar liggen.
Je kunt ook samen met buren een abonnement nemen of een abonnement delen met familieleden. Je kunt ook oude tijdschriften en damesbladen aan een ander vragen.

Neem een proef- of gratis abonnement

Voordat je je op een krant of tijdschrift abonneert, kun je eerst een proefabonnement van een aantal weken nemen om te zien of het je bevalt. Of vraag een gratis proefnummer aan. Er zijn ook bladen waar je helemaal niets voor hoeft te betalen.

Zeg abonnementen altijd tijdig op

Als je de opzegtermijn laat verlopen, dan moet je het hele komende jaar of kwartaal betalen. Noteer wanneer de uiterlijke opzegdatum is of zeg direct op als je een abonnement neemt voor bijvoorbeeld een jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>