Berekenen

Laminaat berekenen
Bij een verhuizing of verbouwing van bijvoorbeeld de slaapkamer of woonkamer kun je ervoor kiezen een nieuwe vloer te leggen. Je kunt ervoor kiezen om een laminaat vloer te nemen, dat een kunststof vloerbedekking is dat erg veel lijkt op een houten vloer. Laminaat zijn er in verschillende kleuren, maten en varianten.

Wanneer de keuze valt op een laminaat vloer, dan wil je weten hoeveel er nodig is. Het zorgt voor frustraties als er te weinig is en je weer naar de winkel moet en teveel is zonde van het geld. Hoe dit werkt? Wij van berekenen.nl helpen je hier een handje mee! Volg het volgende stappenplan:
• Meet de ruimte op.
• Meet alle muren die in de ruimte aanwezig zijn op met een meetlint.
• Meet de breedte en lengte in centimeters.
• Bepaal het zaagverlies, oftewel hoeveel ruimte er wordt verloren door rare hoekjes. Denk aan een pilaar, waar er gemiddeld 10% van het laminaat verloren gaat. Wanneer er in de ruimte extra veel hoeken, schuine wanden of deuren aanwezig zijn in de ruimte, dan is het goed om voor een hoger zaagverlies te rekenen.
• Weet hoeveel m2 in 1 pakket laminaat aanwezig is.

Wanneer deze gegevens berekent zijn, kun je eenvoudig berekenen hoeveel pakketten laminaat nodig zijn voor de desbetreffende ruimte. Je vult de gegevens in op de tool van de website en vervolgens weet je precies hoeveel pakketten laminaat je nodig hebt.

Bron: http://www.berekenen.nl/a-z/laminaat-berekenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>