Woninginrichting

Bij het inrichten van een woning is het goed te bedenken dat je er zelf de meeste tijd doorbrengt. Richt het in naar je eigen smaak en niet omdat een ander het mooi moet vinden. De combinatie van allerlei oude, nieuwe, grappige spullen zorgt er juist voor dat je huis een heel persoonlijke sfeer krijgt. Als je wat geduld hebt dan komen de spullen vanzelf. Die heeft toevallig een kastje over, die een stoel, weer een ander een tafel. Plotseling overlijdt er iemand in de familie en je krijgt een telefoontje of je wilt komen kijken in het huis van de overledene. Alles moet binnen een paar dagen weg. Of een collega vertrekt naar het buitenland en geeft een afscheidsfeest waar de overtollige spullen voor bijna niks worden verkocht. Op rommelmarkten en in kringloopwinkels is van alles en nog wat te vinden voor weinig geld, en soms leuker dan nieuw.

Kijk regelmatig bij het grootvuil

Er wordt ontzettend veel weggegooid , en daar kan je van profiteren door op de avond voordat het grootvuil opgehaald wordt een wandeling te maken.

Richt uw ruimtes praktisch in.

Door het gebruik van magazijnstellingen richt u, uw huis efficiënt in. Deze stellingkasten zijn de goedkoopste van Nederland en daarnaast zorgen ze voor een efficiënte inrichting van uw woning. Geen dure kasten in uw garage, maar goed geprijsde stellingen.

Maak zelf meubelen

Als je een beetje handig en creatief bent, maak je meubelen van allerlei materiaal: afvalhout, pallets, bakstenen, deuren, oude matrassen, haspels, vaten en dergelijke.

Lees de advertentiebladen

Tweedehands huishoudelijk apparatuur vind je in advertentiebladen zoals ViaVia. Deze bladen nemen gratis advertenties op, dus je kunt bij ‘gezocht’ een oproep plaatsen. Daarnaast zijn er winkels die uitsluitend tweedehands witgoed (gasfornuizen, ijskasten en wasmachines) of kachels verkopen. Zij geven meestal een garantie van een half of een heel jaar.

Gebruik internet

Ook het internet biedt vele mogelijkheden om goedkoop aan spullen te komen. De bovengenoemde advertentiebladen zijn ook op internet te vinden. Op de site www.marktplaats.nl worden tienduizenden artikelen tegen lage prijzen aangeboden.

Gebruik vloerbedekking opnieuw

Maak een ijzeren of aluminium plaat (of laat die maken) van 50 bij 50 centimeter en 2 tot 3 millimeter dik. Leg de oude vloerbedekking met de bovenkant op een stuk hardboard en de metalen plaat op de achterkant van de vloerbedekking. Snij vervolgens met een stanleymes tegels van de stukken die nog goed zijn, van onder kasten, banken, tafels en langs de plinten. De tegels zijn goed te gebruiken voor een kleinere kamer, een gang, een zolderkamer, een overloop. Bij een verhuizing kan dat een flinke besparing opleveren.

Ga naar een vrijmarkt in een dure buurt

Op koningsdag is het aan te raden in een chique buurt naar de vrijmarkt te gaan; daar vind je betere spullen

Repareer zelf

Ziet het als een uitdaging om zoveel mogelijk zelf reparaties te verrichten. Als je iets onder de knie hebt kost het minder tijd dan het naar een winkel te brengen en het weer op te halen. De Consumentenbond heeft een handig boekje uitgegeven voor reparaties aan huishoudelijke apparaten. Het heet Apparaten in huis repareren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>